Annuleren of retourneren

Annulering

Als je bestelling nog niet verzonden is kun je deze eenvoudig en kosteloos annuleren. Neem hiervoor even contact met ons op. Nadat je bestelling al is verzonden kunnen we dit niet annuleren, wel kan het dan nog geretourneerd worden.

Bij het doen van een bestelling met digitale online-inhoud word je in het bestelproces erop gewezen dat je door het bestellen akkoord gaat met levering (je krijgt een e-mail met de download of afbeelding van het product / code). Verder erken je dat je jouw recht om de overeenkomst te herroepen verliest zodra het downloaden van de digitale inhoud is begonnen of de mail door ons is verzonden.

Retouren en herroepingsrecht voor consumenten

Je hebt het recht om binnen een termijn van 14 dagen zonder opgave van redenen de overeenkomst te herroepen dmv het Europese modelformulier voor herroepingen. De herroepingstermijn verstrijkt 14 dagen na de dag waarop je of een door jou aangewezen derde, die niet de vervoerder is, het product fysiek in bezit krijgt.

Om het herroepingsrecht als consument uit te oefenen, moet je ons, TrueBase, A. Hofmanweg 75, 2031BH HAARLEM, klantenservice@truebase.nl, 088-9277206, via een ondubbelzinnige verklaring (per mail) op de hoogte stellen van jouw beslissing de overeenkomst te herroepen. Je ontvangt van ons dan een mail met de retourinstructies, via ons retourportaal kunnen consumenten een product binnen 14 dagen gratis retourneren.

Wil je iets retourneren? Vul dan hier ons retourformulier in.

Gevolgen van de herroeping

Als je de overeenkomst herroept, ontvang je alle betalingen die je tot op dat moment hebt gedaan, inclusief leveringskosten (met uitzondering van eventuele extra kosten ten gevolge van je keuze voor een andere wijze van levering dan de door ons geboden goedkoopste standaard levering) onverwijld en in ieder geval niet later dan 14 dagen nadat wij op de hoogte zijn gesteld van jouw beslissing de overeenkomst te herroepen, van ons terug.

Wij betalen je terug met hetzelfde betaalmiddel als waarmee de oorspronkelijke transactie is verricht, in ieder geval zullen we voor zulke terugbetalingen geen kosten in rekening brengen. Wij mogen wachten met terugbetaling tot wij de goederen hebben teruggekregen.

De goederen dien je onverwijld, doch in ieder geval niet later dan 14 dagen na de dag waarop je het besluit de overeenkomst te herroepen aan ons hebt medegedeeld, aan ons terug te zenden of te overhandigen. Je bent op tijd als je de goederen terugstuurt voordat de termijn van 14 dagen is verstreken.

Na het aanmelden van jouw retour per mail of telefoon krijg je toegang tot ons retourportaal om de goederen kosteloos op te sturen, tevens is het mogelijk om het langs te brengen bij onze afhaalbalie.

Wanneer je op eigen initiatief iets wenst te retourneren, kan dat naar bovengenoemd adres, maar zijn de directe kosten voor het retourneren wel voor de eigen rekening. 

Klachten

Indien je een klacht hebt over onze producten of onze service, dan kun je contact met ons opnemen via het contactformulier. Je krijgt van ons binnen 7 werkdagen na ontvangst van jouw klacht een inhoudelijke reactie.

Indien je niet tevreden bent met de afhandeling van jouw klacht dan kun je deze ook voorleggen aan de Geschillencommissie Thuiswinkel of aan deze Geschillencommissie via het Europees ODR Platform.

Je kunt ook gebruikmaken van het Europees modelformulier voor herroeping om aan ons kenbaar te maken dat je van de aankoop afziet. Gebruik van dit formulier is echter niet verplicht.