Garantie en reparatie

Voor al onze producten geldt de wettelijke garantie, wat wil zeggen dat een product datgene moet doen wat de consument er in alle redelijkheid van mag verwachten. Naast de wettelijke garantie geldt fabrieksgarantie. Kijk op de productpagina voor de duur van de fabrieksgarantie.

TrueBase garandeert dat de te leveren zaken voldoen aan de gebruikelijke eisen en normen die daaraan kunnen worden gesteld en vrij zijn van welke gebreken ook.

Bij een defect of klacht over het bestelde product kun je telefonisch, per chat of per mail via ons contactformulier contact met ons opnemen. We kijken dan eerst of het probleem direct te verhelpen is, zo niet, dan sturen we je een mail met retourinstructies.

Je kunt het defecte product dan aan de hand van die instructies aan ons retourneren. Na ontvangst van het product controleren we het en zullen we het gaan repareren of vervangen. In enkele gevallen kunnen wij het product niet repareren of vervangen en wordt het product naar de fabrikant doorgestuurd.

Indien het defect binnen de fabriek en/of de wettelijke garantie valt worden er geen kosten gerekend. Valt het defect niet onder de wettelijke en of fabrieksgarantie dan zullen wij indien mogelijk een vrijblijvende offerte sturen voor reparatie of vervanging.

Op al onze producten zit standaard een “bring-in-and-return” garantie, tenzij anders overeengekomen door bijvoorbeeld een afzonderlijk afgesloten servicecontract. Een “bring-in-and-return” garantie wil zeggen dat je zorgt dat het product op de juiste manier verpakt en verzonden bij ons wordt geleverd. Na ontvangst zorgen wij dat het gerepareerde of omgeruilde product conform de (wettelijke) garantie binnen een redelijk termijn weer bij je wordt geleverd. Afhankelijk van het defect en type product duurt een vervanging of reparatie gemiddeld 2 weken.

Als verkoper binnen het consumentenrecht is TrueBase altijd je eerste aanspreekpunt en zullen wij de garantie met jou afhandelen. Een aantal fabrikanten biedt daarnaast eenzelfde garantie, in sommige gevallen met een snellere afhandeling indien je direct contact met ze opneemt. Dit is uiteraard geheel vrijblijvend.

Wil je iets retourneren? Vul dan hier ons retourformulier in.