Seagate verhoogt inzet voor hernieuwbare energie en circulaire economie

Seagate Technology creëert de duurzame datasfeer en helpt het potentieel van de mensheid te maximaliseren met innovaties van nauwkeurig vervaardigde oplossingen voor massale gegevensopslag en gegevensbeheer van wereldklasse, en aandacht voor zeer nauwe samenwerkingsverbanden. Het bedrijf is al bijna 45 jaar wereldwijd toonaangevend op het gebied van technologie en heeft al meer dan vier miljard terabyte aan gegevenscapaciteit verkocht. 

Bij Seagate geloven ze in de mogelijkheden van data, en dat motiveert Seagate om iedereen te helpen gegevens op te slaan en te beschermen. Om hierin te slagen, neemt Seagate het voortouw bij het aanpakken van de talrijke uitdagingen en gevolgen op het gebied van milieu, maatschappij en goed ondernemingsbestuur waar deze sector voor staat.

Seagate heeft mede daardoor grote stappen gezet in hernieuwbare energie en het opnieuw inzetten van herbruikbare schijven. Zo zijn verschillende grote productlocaties volledig overgestapt op hernieuwbare energie en zonne-energie. Daarnaast is dankzij het revisieprogramma gelukt om de levensduur van bijna 1.16 miljoen HDD’s en SSD’s te verlengen. Deze schijven kregen na revisie een nieuwe bestemming, en hebben ertoe bijgedragen dat meer dan 540 ton aan e-afval niet naar stortplaatsen werd geleid.

Om de impact op circulariteit te vergroten, is Seagate in het boekjaar 2022 medeoprichter geworden van het Circular Drive Initiative (CDI), om zo samen te werken met wereldleiders op het gebied van digitale opslag, duurzaamheid en blockchain, om veilig hergebruik van opslaghardware mogelijk te maken en zo het e-afval te verminderen.

Seagate is goed op weg om zijn ambitieuze doelen, op het gebied van duurzame datasfeer, te behalen. Op dit moment kunnen zij aantonen hier al 50% van te hebben behaald en de plannen voor de toekomst staan ook zeker niet stil.

Klik hier voor meer informatie over de inspanningen van Seagate op het gebied van ESG.

Bron: Seagate.

€ 144,99
€ 119,83 excl. BTW
±3 werkdagen. Aantal: 100+
€ 185,00
€ 152,89 excl. BTW
±3 werkdagen. Aantal: 1
€ 101,00
€ 83,47 excl. BTW
±3 werkdagen. Aantal: 100+