Wil je jouw elektrische apparaten zo lang mogelijk laten meegaan?

Als consument willen we dat onze elektrische apparaten zo lang mogelijk meegaan. Het is immers een flinke investering en niemand wil snel weer op zoek naar een vervanger. Gelukkig zijn er een aantal dingen die je kunt doen om de levensduur van je elektrische apparaten te verlengen. In dit artikel geven we je 7 handige tips geven om je apparaten in topconditie te houden. 

Van het lezen van de gebruiksaanwijzing tot het gebruiken van kwalitatief goede accessoires, we bespreken het allemaal. Ook geven we aandacht aan de belangrijke rol van onderhoud en het vermijden van oververhitting. Door deze tips op te volgen, kun je niet alleen geld besparen op vervangende apparaten, maar ook bijdragen aan een duurzamere levensstijl. Dus laten we beginnen met het verlengen van de levensduur van onze elektrische apparaten.

  1. Lees de gebruiksaanwijzing. Elk apparaat heeft zijn eigen specifieke verzorgingseisen, dus het is belangrijk om de gebruiksaanwijzing te lezen voordat je het apparaat in gebruik neemt. Het klinkt vrij simpel, maar de ervaring leert toch dat mensen geneigd zijn om direct een apparaat te gebruiken zonder de gebruiksaanwijzing eerst te raadplegen (helaas betrappen we onszelf hier ook op).
  2. Gebruik het apparaat volgens de aanbevelingen. Het is belangrijk om het apparaat te gebruiken zoals aangegeven in de gebruiksaanwijzing. Dit kan bijvoorbeeld betekenen dat je het apparaat niet overbelast. Wederom eerst lezen, dan pas aan de slag.
  3. Schoonmaak en onderhoud. Houd je elektrische apparaten schoon en verricht regelmatig onderhoud, zoals het vervangen van filters of het schoonmaken van luchtkanalen. Heb jij al eens gekeken hoe veel stof zich heeft in je NAS of bij de oplaadconnectie van je mobiele telefoon?
  4. Gebruik kwalitatief goede accessoires. Gebruik alleen originele accessoires of accessoires van een hoge kwaliteit, omdat goedkopere accessoires vaak een lagere levensduur hebben en de werking van het apparaat kunnen beïnvloeden.
  5. Bescherm tegen oververhitting. Zorg ervoor dat je elektrische apparaten niet oververhit raken door ze op een goed geventileerde plek te plaatsen of door ze regelmatig te laten afkoelen.
  6. Voorkom stroomonderbrekingen. Probeer stroomonderbrekingen te voorkomen door een stroomonderbreking (noodstroom) beveiliging te gebruiken of door het apparaat niet aan te laten staan als je weet dat er een stroomonderbreking zal zijn.
  7. Investeer in een kwalitatief goed apparaat. Investeren in een kwalitatief goed elektrisch apparaat kan op de lange termijn geld besparen, omdat deze apparaten vaak een langere levensduur hebben en minder onderhoud nodig hebben (goedkoop is vaak doorkoop?)

 Door deze simpele tips op te volgen, kun je de levensduur van jouw elektrische apparaten verlengen en daardoor ook geld besparen. Het is belangrijk om regelmatig te controleren of jouw apparaten nog goed werken, zodat je tijdig eventuele problemen kunt oplossen.

Is jouw NAS defect gegaan buiten de garantie óf door zaken die buiten de garantie vallen?  Denk hierbij bijvoorbeeld aan stroomstoringen of waterschade. Misschien is het apparaat dan toch nog te redden, we bekijken we mogelijkheden graag. Neem contact met ons op om jouw situatie te bespreken.