TrueBase x BRAL: weer grip op je data

Hoe beheer je als content creator efficiënt de alsmaar groeiende berg data? Hoe maak je data gemakkelijk toegankelijk voor derden, zonder de workflow te verstoren? En welke oplossing kies je als je nog een paar jaar door wilt kunnen? Michel Lindenborn, producer van de populaire hiphop podcast BRAL, klopte met deze uitdagingen aan bij TrueBase.

Over BRAL.

BRAL. staat voor Beats, Rhymes & Life en is een tweewekelijkse hiphop podcast, waarin in elke aflevering van één uur een artiest, groep of album uit het genre wordt geëerd en geanalyseerd. De podcast startte in 2019 klein, met één aflevering per maand en audio only, maar verschijnt inmiddels tweewekelijks in audio én video op alle gangbare streaming platforms en YouTube.

De uitdaging

“Sinds dit seizoen maken we de videoreeks ‘Wegbereiders’, ter ere van het 50-jarig bestaan van hiphop. Dat heeft het hele vraagstuk rondom datamanagement in een stroomversnelling gebracht.” vertelt Michel over de aanleiding om contact op te nemen met TrueBase. “Ik was op zoek naar een partner die met zijn neus in de opslag zit en mij kon vertellen wat het beste paste bij mijn situatie. TrueBase was voor ons die partner.”

Hoe TrueBase de uitdagingen van BRAL. aanpakt

Dé oplossing

Het team van BRAL. was op zoek naar een opslagoplossing die snel, gebruiksvriendelijk, toekomstbestendig én stil was. Daarnaast moet de data goed toegankelijk zijn voor externe partners. Met deze wensen in het achterhoofd ging TrueBase op zoek naar een geschikte oplossing en viel de keuze al snel op een NAS (lees hier ons blog over NAS) van QNAP gecombineerd met SSD’s van Seagate. 

De QNAP TS-410E is een professionele 2.5GbE-NAS met krachtige hardware, heeft een koelingssysteem zonder ventilator en is daarmee fluisterstil en dus geschikt om op je bureau te plaatsen. Naast de 2.5GbE en 4K HDMI-connectiviteit biedt deze NAS ruimte aan vier SATA SSD’s. 

Voor deze case is gekozen voor SSD’s van Seagate, de 125 IronWolf serie. Deze SSD’s zijn specifiek ontworpen voor gebruik met NAS-systemen en staan garant voor krachtige prestaties en komen met 5 jaar garantie. 

Bij het kiezen van een NAS-opslagsysteem, is het belangrijk om te overwegen welke soort opslagmedia je wilt gebruiken: een harde schijf (HDD) of een solid-state drive (SSD). Beide opties hebben voor- en nadelen én in dit artikel vertellen we je er alles over.

Bekijk ook eens deze oplossingen

QNAP TS-410E

Een krachtige 4-bay NAS met uitgebreide opties en SSD opslag.

Geschikt voor professionele gebruikers.

QNAP TS-464

Een veelzijdige 4-bay NAS met talloze functionaliteiten voor data-opslag.

Geschikt voor ervaren gebruikers.

QNAP TS-233

Een compacte 2-bay NAS om je digitale leven te beheren.

Geschikt voor thuisgebruikers.

De ultieme oplossing voor jouw data storage-uitdagingen

Bij TrueBase begrijpen we als geen ander de specifieke data storage uitdagingen waar professionals in de creatieve sector, zoals podcastproducers, video-editors en fotografen mee te maken krijgen. 

Of je nu audio- of videobestanden hebt, wij zorgen ervoor dat je ze binnen handbereik hebt, zonder vertragingen of haperingen die je workflow kunnen verstoren. 

Of zoals Michel zegt: “Wat mijn tip zou zijn aan andere contentmakers die verdrinken in hun data? Simpel: even TrueBase bellen, je case én je budget voorleggen en je dan goed laten adviseren. Wat voor jou een uitdaging is, is voor hun echt gesneden koek. En daarmee voor jou straks een zorg minder.” 

Neem vandaag nog contact op: dan kijken we naar jouw uitdagingen op het gebied van data.